26. DÖNEM ADLİ YARGI HÂKİM-SAVCI ADAYLARININ HAZIRLIK EĞİTİMLERİ BAŞLADI
26. Dönem Adli Yargı Hâkim-Savcı Adayları Hazırlık Eğitim Programı Türkiye Adalet Akademisinde başladı. 485 Kadın, 504 erkek hâkim-savcı adayı olmak üzere toplamda 989 hâkim-savcı adayının eğitim alacağı 26. Dönem Adli Yargı Hazırlık Eğitim Programı üç ay sürecek.
HAZIRLIK EĞİTİMİ ÜÇ AY SÜRECEK
Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, hâkim ve savcı adaylarına bu dönem sosyal mesafe kurallarına çok daha fazla uyulması gerektiğini vurguladı. Başkan Özdemir; “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını maalesef ki hala etkisini kaybetmiş değil. Üç ay sürecek hazırlık eğitimi programınız sırasında hepinizden azami derecede dikkatli olmanızı rica ediyorum. Sosyal mesafeye özellikle dikkat edin. Her şeyden önemlisi sizin sağlığınız çünkü. Biz Türkiye Adalet Akademisi yönetimi olarak siz değerli adaylarımızın eğitimlerini Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyelerince alınan standartlara uyum çerçevesinde vermeye çalışıyoruz. Sizlere de düşen bu kurallara uymak. Maske, Mesafe ve Temizlik kuralını unutmadan, eğitimlerinizi sağlıklı bir şekilde tamamlamanızı diliyorum” dedi.
26. Dönem Adli Yargı Hazırlık Eğitimleri, adayların 3 Ocak 2022 –3 Nisan 2022 tarihleri arasındaki üç ay boyunca alacakları derslerin ardından tamamlanacak.
26 SINIFTA 268 SAAT EĞİTİM VERİLECEK
Bugün itibarıyla başlayan 26. Dönem Adli Yargı Hazırlık Eğitiminde toplam 989 hâkim-savcı adayı, 21 ve 55 kişilik sınıflarda olacak şekilde toplam 26 sınıfta COVİD-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uygun olarak ders alacak. Adli Yargı Hâkim-Savcı adayları hazırlık eğitiminde toplam 147 öğretim görevlisi görev alacak.
Yüz yüze verilecek eğitimde; Ceza Hukuku Uygulamaları, Hukuk Dersleri, Anayasa ve İnsan Hakları Uygulamaları, Uluslararası Adalet Uygulamaları, Kişisel Gelişim Uygulamaları, Adalet Yönetimi ve Uygulamaları olmak üzere toplam 268 saat ders verilecek.
“MASKE, MESAFE, TEMİZLİK” KURALINA UYULACAK
Türkiye Adalet Akademisince, eğitim planı Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda oluşturuldu. Yemekhane, yatakhane, kütüphane, sosyal tesisler sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde düzenlendi. “Maske, Mesafe, Temizlik” kuralı alınan tedbirler kapsamında adaylara sık sık hatırlatılarak, sürecin sağlıklı bir şekilde tamamlanması temenni edildi.