TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİNDE HÂKİM VE SAVCI EĞİTİMLERİ BAŞLADI

15 Haziran 2020
Türkiye Adalet Akademisi

Avukatlık Mesleğinden Geçen 9. Dönem Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adayları ile hazırlık eğitimi almayan Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylarının son dönem eğitimleri Türkiye Adalet Akademisinde başladı.

COVİD-19 Salgını nedeniyle 30 Martta eğitimlerine ara verilen hâkim ve savcı adaylarının eğitimleri Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyelerince uygun görülen standartlar çerçevesinde yeniden planlandı. 15 Haziran 2020 tarihinde başlayan eğitimler 15 Ekim 2020 tarihinde tamamlanacak.

EĞİTİM DÖRT AY SÜRECEK

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, güven veren adalet için etkin eğitim sloganıyla başlayan eğitim sisteminin kaldığı yerden devam edeceğini vurguladı. Özdemir: “ Tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 Salgını nedeniyle yüz yüze eğitimlerimize 12 Mart 2020 tarihi itibariyle ara vererek, Uzaktan Eğitim Modelimizi uygulamıştık.  Akademi bünyesinde “Canlı Dersler” ve “Eğitim Videoları” oluşturarak adaylarımızın eğitimlerinde süreklilik kazandırmaya çalıştık. Ve bu süreçte Hâkim ve Savcı adaylarımıza toplamda 92 saat ders anlattık. Eğitim müfredatımızı hazırlarken oluşturduğumuz standartlarımızı UZEM bünyesinde de aynı şekilde sürdürdük.

SINIFLAR 21 KİŞİ OLACAK

Bugün başlayan eğitimlerimizde Avukatlık Mesleğinden Geçen 9. Dönem Adli Yargı adaylarının 167 hâkim, 102 savcı adayı olarak toplamda 269 adayımız her sınıfta 21 kişi olacak şekilde 13 farklı sınıfta ders alacak. Hazırlık Eğitiminde ise 35 adayımız yer alacak. 15 Haziran ile 28 Temmuz arasında Türkiye Adalet Akademisinde Örgün Eğitim, 3 Ağustos-04 Eylül arasında ise Uzaktan Eğitim, 7 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında ise Örgün eğitim olmak üzere 4 aylık sürede eğitimimizi tamamlayacağız. Avukatlık Mesleğinden Geçen 9. Dönem Adli Yargı son eğitiminde toplam 84 öğretim görevlisi görev alacak. Akademide görevli olan 3 daire başkanı ile 15 öğretim üyesi de bu süreçte ders verecek.

Örgün verilecek eğitimlerde Hâkimlik sınıfında, Hukuk Mahkemeleri Uygulamaları, Hukuk Mahkemesinde Sık Karşılaşılan Davalar, Ceza Mahkemeleri Uygulamaları, Ceza Mahkemesinde Sık Karşılaşılan Davalar, Adalet Yönetimi, Kişisel Gelişim Dersleri olmak üzere 132 saat; Savcılık sınıfında ise, Savcılık Uygulamaları, Sık Karşılaşılan Davalar, Adalet Yönetimi Dersleri, Kişisel Gelişim Dersleri, Seminer Dersleri olmak üzere toplam 129 saat; Hazırlık Eğitimi sınıfında ise, Ceza Bölümü Dersleri, Hukuk Bölümü Dersleri, Adalet Yönetimi Dersleri, Kişisel Gelişim Dersleri olmak üzere 144 saat eğitim verilecek.

“MASKE, MESAFE, TEMİZLİK” KURALINA UYULACAK

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda Kontrollü Normalleşme Sürecine İlişkin Çalışma Esasları Kılavuzu hazırladık.  Hazırladığımız kılavuza uygun olacak şekilde de eğitim planımızı oluşturduk. Türkiye Adalet Akademisinde vereceğimiz eğitimler bu kılavuz çerçevesinde yürütülecek.  Dersliklerimiz, yemekhane, yatakhane, kütüphane, sosyal tesislerimiz sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde düzenlendi. “Maske, Mesafe, Temizlik” kuralını uygulamanız sizlerden tek beklentimiz. Bu sürecin hepimize hayırlı olmasını, başarılı bir şekilde tamamlamamızı diliyorum.” dedi.