Oğuz Gökhan YILMAZ
Oğuz Gökhan YILMAZ
Daire Başkanı
1987 yılında Rize/Çayeli’nde doğdu. Rize Anadolu Öğretmen Lisesinden 2005 yılında mezun olup aynı yıl başladığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2009 yılında mezun oldu. İstanbul Barosunda avukatlık stajını tamamladı. 2011 yılında Üsküdar Adliyesine hâkim adayı olarak atandı.
2013 yılında Akşehir Adliyesinde hâkim olarak göreve başladı. Adalet Bakanlığında (Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü) tetkik hâkimi olarak görev yaptı (2015-2022). 2022 yılından itibaren Türkiye Adalet Akademisinde tetkik hâkimi olarak görev yaptı. Türkiye Adalet Akademisi Dergisi Editörü olarak da görev yaptı.
Anadolu Üniversitesi uluslararası ilişkiler (lisans) bölümü mezunudur. Galatasaray Üniversitesinde yüksek lisans (özel hukuk/ekonomi hukuku) yaptı. Japon Hükümetinin YLP (Young Leaders Program) bursu ile Kyushu Üniversitesinde Uluslararası Ticaret ve Ekonomi Hukuku alanında yüksek lisans(İngilizce) yaptı (2019). Aynı yıl Jean Monnet yüksek lisans bursunu da kazandı. Bilkent Üniversitesinde özel hukuk alanında doktora (burslu) eğitimine devam etmektedir. Hakemli dergilerde yayımlanmış makaleleri (İngilizce ve Türkçe) bulunmaktadır.
Profesyonel düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır. 03.06.2025 tarihinden itibaren Türkiye Adalet Akademisi Daire Başkanı olarak görev yapmaktadır.