YARGITAY BAŞKANLIĞI VE TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ İŞ BİRLİĞİ İLE HAZIRLANAN “HUKUK REHBERİ” TANITILDI

9 Mart 2023
Türkiye Adalet Akademisi

Yargıtay Başkanlığı ve Türkiye Adalet Akademisi iş birliği ile hukuk yargılamasında araştırılması gereken hususlar ve toplanması gereken deliller konusunda belirli bir standardın oluşması, davalarda sıkça yapılan hataların azalması ve yargılama süresinin kısalması amacıyla hazırlanan  “Hukuk Rehberi” kitabı 09 Mart 2023 tarihinde Yargıtay Başkanlığında gerçekleştirilen etkinlikle tanıtıldı. Etkinlik, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir ve Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın açılış konuşmaları ile başladı.

YARGITAY BAŞKANI AKARCA: HUKUK REHBERİ SON DERECE BAŞARILI BİR ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ

Adaletin tesisi için kaliteli hukukçulara ihtiyaç duyulduğunu belirten Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca: “İnsan haklarının, özgürlüğün, demokrasinin, hukuk devletinin, refahın ve kalkınmanın en önemli unsuru iyi işleyen bir yargı mekanizmasıdır. Biz de bu mekanizmayı nasıl daha iyi işler hale getiririz, nasıl daha kaliteli hukukçular yetiştiririz arayışı ile bu kitabın hazırlanması yönünde çaba sarf ettik. Sadece hâkimler için değil tüm hukukçular için bir başvuru kitabı olma özelliğini haiz olan bu eserin ortaya çıkmasında fedakârca çalışan tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Yine bu eserin Türk hukuk camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ BAŞKANI MUHİTTİN ÖZDEMİR: BU ESER GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİN BİR BAŞVURU KİTABI OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR

Türkiye Adalet Akademisi olarak “Güven Veren Adalet İçin Etkin Eğitim” anlayışı çerçevesinde hâkim ve savcılara yönelik birçok çalışma yürüttüklerini belirten Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir: “Özellikle göreve yeni başlayan meslektaşlarımıza yönelik bir başvuru kitabı olacak şekilde, temel konularda Yargıtayın bakış açısını da yansıtan bir esere ihtiyaç duyulduğunu tespit ettik. Bu tespit ışığında kıymetli Yargıtay Başkanımızın desteği ve eserin ortaya çıkmasında son derece özverili bir çalışma gerçekleştiren hukukçularımızın emeği ile bu değerli eser ortaya çıktı. İnşallah bu eser, Türk hukuk tarihinde tüm hukukçulara yol gösteren bir eser olarak yerini alacak. Eserin ortaya çıkmasında emeği geçen bütün meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi. 

Etkinlik, açılış konuşmalarının ardından rehberin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.