TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ UZAKTAN EĞİTİM PORTALI, BİLGİ İŞLEM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN UYAP ORTAMINDA YENİDEN HAZIRLANARAK HİZMETE ALINDI

23 Ağustos 2023
Türkiye Adalet Akademisi

Türkiye Adalet Akademisi ve Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yapımına başlanan Türkiye Adalet Akademisi Uzaktan Eğitim Portalı tamamlanarak hizmete alınmıştır.

Portala https://uzem.taa.gov.tr adresinden görevde bulunan hâkim ve Cumhuriyet savcılarımız güncel UYAP sicil ve portal şifrelerini kullanarak ister UYAP ağı, ister kendi mobil veya ev internetlerini kullanarak giriş yapabileceklerdir.

Portalda güncel çevrim içi eğitimler, çevrimdışı eğitimler ve eğitim planı kapsamında yıl içerisinde yapılması planlanan yüz yüze eğitimlerin tamamı kullanıcılar tarafından görüntülenebilecektir.

Kullanıcılar eğitim öncesinde Eğitim Portalı üzerinden çevrimiçi eğitim programlarına başvuru yaptıktan sonra eğitim saati geldiğinde sistem üzerinden eğitime katılabileceklerdir. Eğitim sonunda hazırlanan anketi doldurduktan sonra sistemde eğitimi tamamladıkları anlaşılan katılımcılar, katıldıkları eğitime yönelik sertifikalarını sistem üzerinden alabileceklerdir.

Portal, tüm dijital ortamlardan yapılan eğitimlere ilişkin paylaşılan doküman, sunum ve belgelere erişim imkânı sunmaktadır.

Çevrimiçi eğitimlere katılabilmek için Google Play veya Apple Store mağazalarından e-konferans uygulaması cihazlara indirilebilecektir. Uygulama indirilmesi zorunlu olmayıp, tarayıcı sayfasından da eğitimlere katılım imkânı sunulmaktadır.

Daha önce aldıkları eğitimlerin de sisteme yüklenmesinin ardından tüm hâkim ve Cumhuriyet savcılarımız aldıkları çevrimiçi eğitimlerin tamamını kendi kişisel sayfalarında sistem üzerinden görüntüleyebileceklerdir.

Kullanıcılar, platformda ayrıca yüzden fazla çevrim dışı videolu eğitimleri görüntüleyebilir, istedikleri zaman tablet, bilgisayar ve cep telefonu gibi cihazlarından UYAP ağına bağlı olmaksızın izleyebileceklerdir. Yine yıl içerisinde yapılması planlanan yüz yüze eğitimlerin konu başlıklarını ve tarihlerini de portal üzerinden görüntüleyebileceklerdir. 

Yüz yüze eğitimler için başvurular, şu aşamada talep toplama tarihlerinde komisyonlar aracılığıyla fiziki olarak yapılmaya devam edecektir.

Meslektaşlarımıza duyurulur.