TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ UYGULAMA ADLİYESİNDE İLK DURUŞMA

17 Haziran 2020
Türkiye Adalet Akademisi

Türkiye Adalet Akademisinin, Hâkim ve Savcı adaylarının mesleğe uyum sağlamalarını hızlandırmak, meslek öncesi pratik bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla 280 metrekare alana inşa ettiği “Akademi Uygulama Adliyesi” hâkim ve savcı adayları ile buluştu.
Yargıtay 16. Ceza Dairesi Üyesi Ergün Şahin, Uygulama Adliyesinde Avukatlık Mesleğinden Geçen 9. Dönem Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adayları ile “Kurgusal Duruşma” gerçekleştirdi. Dolandırıcılık ve Güveni Kötüye Kullanma Suçu ile ilgili hazırlanan kurgusal duruşmaya 21 Hâkim adayı katıldı.
Yargıtay Üyesi Şahin, Türkiye Adalet Akademisinin yeni eğitim vizyonunda güven veren adalet için etkin eğitimin baş faktör olduğunu vurguladı. Şahin; “ TAA hazırladığı eğitim standartları ile meslek öncesi tecrübeyi de ön planda tutuyor. Akademi içerisinde hâkim ve savcı adaylarına meslek öncesinde teorik bilgiler veriliyor. Bunun yanında var olan bilgilerini geliştirmek ve uygulamalarını hızlandırmak amacıyla da Uygulama Adliyesi oluşturuldu. Meslek öncesinde hâkim ve savcı adayları için önemli bir tecrübe olacağına inanıyoruz. Burada adaylar yargısal uygulamaları yerinde görüp tecrübe sahibi olabilecekleri atmosferi de tatmış olacaklar.” ifadelerine yer verdi.