TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ İSVİÇRE’YE ÇALIŞMA ZİYARETİ DÜZENLEDİ

8 Mayıs 2023
Türkiye Adalet Akademisi

Türkiye Adalet Akademisi, “Aile Mahkemelerinin Etkinliğinin Artırılması: Aile Üyelerinin Haklarının Daha İyi Korunması” başlıklı Avrupa Birliği-Avrupa Konseyi Ortak Projesi kapsamında, 03-05 Mayıs 2023 tarihlerinde İsviçre’ye çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarette İsviçre Federal Mahkemesi, Lozan Bölge Mahkemesi ve İsviçre Karşılaştırmalı Hukuk Enstitüsünde bir dizi görüşme gerçekleştirildi.

Yapılan görüşmelerde; “İsviçre'de hâkimlerin eğitimi ve atanması, İsviçre'de Aile Hukuku – Boşanma hukuku ve çeşitli reformlara genel bakış, İsviçre'de aile hukukunda uygulanan dostane uyuşmazlık çözümleri, Aile içi şiddet - Yargı süreci, Avrupa'da aile hukuku ve boşanma hukuku, Boşanma hukukunun gelişimine ilişkin karşılaştırmalı bakış açıları, Boşanma yasası / aile içi şiddet üzerine İsviçre perspektifleri” konu başlıkları ele alındı. Bunlara ek olarak Bölge Mahkemesi hâkimleri ve Sulh Hâkimleri ile toplantı yapıldı.

Ayrıca program kapsamında BM Cenevre Ofisi nezdindeki Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine nezaket ziyaretinde bulunuldu.