TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ İLE SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

11 Şubat 2021
Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı

Türkiye Adalet Akademisi ile Sakarya Üniversitesi arasında “Lisansüstü Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Türkiye Adalet Akademisi ile Sakarya Üniversitesi arasında düzenlenen Lisansüstü İşbirliği Protokolü hâkimler, savcılar ile hâkim ve savcı adaylarının Sakarya Üniversitesine bağlı Sosyal Bilimler Enstitülerinde uygulanacak lisansüstü eğitim programını kapsıyor.

Lisasüstü eğitim programlarına başvuracak hâkim-savcılar ile hâkim ve savcı adayları müracaatlarını almak, kesin kayıt hakkı kazananları tespit etmek hak ve yükümlülüğü üniversiteye ait olacak. Ayrıca programlara başvuru için üniversitenin belirleyeceği genel şartlar belirleyici olacak.

Türkiye Adalet Akademisinin temel hedefinin “Güven Veren Adalet İçin Etkin Eğitim” anlayışı olduğunu vurgulayan Akademi Başkanı Muhittin Özdemir: “ Nitelikli hâkim ve savcı yetiştirmenin yolu her zaman da bahsettiğimiz gibi eğitim faaliyetleri ile oluyor. Üniversitelerimiz ile yaptığımız lisansüstü eğitim iş birliği protokollerimiz uzmanlaşmalarına büyük katkı sunuyor. Türkiye Adalet Akademisi hâkim-savcılarımız ile hâkim ve savcı adaylarımız adına üniversitelerimiz ile iş birliklerini sürdürecektir. Sakarya Üniversitesi ile imzaladığımız protokolümüzün ülkemize, yargı camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

https://disiliskiler.taa.gov.tr/sayfa/yurtici-isbirlikleri