TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ İLE JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ ARASINDA KURUMSAL İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

26 Aralık 2023
Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı

Türkiye Adalet Akademisi ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Arasında Kurumsal İş Birliği Protokolü, 26 Aralık 2023 tarihinde Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde gerçekleştirilen tören ile imzalandı. Protokol, Türkiye Adalet Akademisi ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi arasında taraflarca yapılacak lisansüstü eğitim-öğretim faaliyetlerine, bilimsel ve teknolojik araştırma geliştirme projelerine, ortak bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklere ve yayınlara ilişkin iş birliği yapılması amacı taşıyor. 

ÖZDEMİR: UMARIM GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZIN BU PROTOKOL KAPSAMINDA DÜZENLENECEK YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINA KATILIMLARI YOĞUN OLUR

Törende konuşan Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Akademi olarak Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi ile iş birliği halinde faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti. Özdemir: Akademide eğitimleri süren Cumhuriyet savcısı adaylarımızın burada kriminal laboratuvarlarda ve diğer eğitim alanlarında aldıkları eğitimler söz konusu. Yine biz de Adalet Akademisi olarak burada düzenlenen kurslara yönelik eğiticilerin belirlenmesi noktasında sizlere destek oluyoruz. Bugün bizi burada bir araya getiren protokol ile önemli bir ihtiyacın karşılanmasına yönelik bir iş birliği geliştireceğiz. Bu protokol ile özellikle hâkim ve savcı adaylarının yüksek lisans ve doktora alanlarındaki eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasında, alanında çok güçlü bir kurum olan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinin kıymetli hocalarının açacağı yüksek lisans ve doktora programlarının çok önemli bir katkısı olacak. Bu anlamda bu iş birliği büyük önem taşıyor. Biz genç meslektaşlarımıza daima bir alanda uzmanlaşmaları gerektiğini telkin ediyoruz. Bunun yolu da yüksek lisans ve doktora yapmaktan geçiyor. Umarım genç meslektaşlarımızın bu protokol kapsamında düzenlenecek yüksek lisans ve doktora programlarına katılımları yoğun olur. İş birliği protokolünün hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

USLU: BİZ BU İŞ BİRLİĞİ İÇİN TÜM EKİBİMİZLE BERABER ELİMİZDEN GELEN TÜM İMKÂNLARI SEFERBER ETMEYE HAZIRIZ

Törende söz alan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tümgeneral Şakir Uslu, Türkiye Adalet Akademisi heyetini kurumlarında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek: “İnşallah bugün burada imzalayacağımız protokol, hem Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi için, hem de Adalet Akademisi için hayırlara vesile olur. Biz bu iş birliği için ekibimizle beraber elimizden gelen tüm imkânları seferber etmeye hazırız. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Hangi konuda olursa olsun, imkânlarımız sizlerin emrine amadedir.” şeklinde konuştu.