TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ İLE BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

04 Kasım 2020
Türkiye Adalet Akademisi

Türkiye Adalet Akademisi ile Bilkent Üniversitesi arasında “Ortak Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalandı. Protokol imza töreninde konuşan Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Bilkent Üniversitesi ile eğitim alanında çok önemli bir protokole imza atıldığını belirterek, hâkim-savcılar ile hâkim-savcı adayları ve Akademi Personelinin hukuk ana bilim dalında güçlenebilmesi adına bu protokolün imzalandığını belirtti.

AMACIMIZ SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR HUKUK EĞİTİMİ

Yargı camiasının temel unsurunun hâkim-savcılar ve hâkim-savcıların sürdürülebilir bir hukuk eğitimi almaları olduğunu vurgulayan Özdemir;  “ Türkiye’de yargıya olan güvenin arttırılması için belirlenen hedeflerin başında “Güven Veren Adalet İçin Etkin Eğitim” anlayışı Türkiye Adalet Akademisinde sürdürülmektedir.  İyi bir adalet sisteminin varlığı, nitelikli hukuk eğitimi almış, devamında da mesleği içerisinde eğitimlerini sürdürülebilir kılmaktan geçiyor.  Bunun içinde bir alanda uzmanlaşmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bu noktada Türkiye’nin gerek Akademisyenleri gerekse ulusal ve uluslararası makaleleri kapsamında en sayılı üniversitesi olan Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile böyle bir işbirliğine gitmek bizim için gurur verici. Çünkü nitelikli işler nitelikli kurumlarla yapılır. Bu protokol sonrasında hâkim ve savcı adaylarımızın Bilkent Üniversitesinin kaliteli eğitiminden faydalanmalarını umuyoruz. Bu süreçten en yüksek faydayı sağlamalarını umut ediyorum. Dünyada hukuk sistemi evrensel bir sistem haline geldi. Hukukçuları uluslararası boyutta düşünebilen hâkim ve savcılara ihtiyaç duyuluyor, bu farkındalığında en üst düzeyde olması gerekiyor. Bilkent Üniversitesi ile yaptığımız bu protokol perspektifinde adaylarımıza bu imkânı sunmaktan mutluluk duyuyoruz. “ dedi.

AKADEMİ TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR İŞ YAPIYOR

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, bir ülkenin en önemli konularından birinin hukuk olduğunu vurgulayarak ; “Hukuk ülkelerin en önemli kavramı. Hukuk olmayan bir ülkede ne ekonomi ilerleyebilir ne sağlık ne de başka bir kavram. Türkiye’nin ekonomik düzeyi arttıkça hukuk fakültelerine olan ilgi de artmaya başladı. Bunun sebebi zenginlik oluşunca, bu defa zenginliği paylaşma problemi çıkıyor ortaya bu da beraberinde hukukun gerekliliğini ortaya koyuyor. Türkiye Adalet Akademisinin şuanda verdiği eğitim sistemi Türkiye’nin geleceği için çok önemli. Biz de Bilkent Üniversitesi olarak Akademinin bu önemli çalışmalarına katkı vermekten büyük onur duyacağız. Hukuk Fakültemizin bu konuda en iyi olanı yapacağına eminim. Her iki kurumumuz için de hayırlı olmasını diliyorum”. Dedi.

Açıklamaların ardından Özdemir ve Prof. Dr. Atalar tarafından protokol imzalandı.

Akademi Başkanı Muhittin Özdemir, Rektör Prof. Dr. Abdullah Atalar ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ece Göztepe Çelebi daha sonra Türkiye Adalet Akademisi İnsan Hakları Merkezi, Akademi Uygulama Adliyesi ve 24. Dönem Adli Yargı Hâkim-Savcı adaylarının derslerine katılarak Akademi eğitim müfredatına ilişkin bilgi aldı.