TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ DANIŞMA KURULU 10. KEZ TOPLANDI

7 Eylül 2022
Türkiye Adalet Akademisi

Türkiye Adalet Akademisi Danışma Kurulu, Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz başkanlığında 10. toplantısını gerçekleştirdi. 

Toplantının gündemini, hâkim yardımcılığı bağlamında hazırlanan yönetmelikler, Türkiye Adalet Akademisinin faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmeler ve 2023 yılı meslek öncesi ve meslek içi eğitim planına ilişkin bilgilendirmeler oluşturdu.

HÂKİM YARDIMCILIĞI BAĞLAMINDA HAZIRLANAN YÖNETMELİKLER DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantının açılışında konuşan Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz: “Öncelikle Danışma Kurulunun yeni üyelerine hayırlı olsun dileklerimi iletmek istiyorum. 10.kez gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda hâkim yardımcılığı bağlamında yoğun emekler ile hazırlanan yönetmelikler ile Türkiye Adalet Akademisi birimlerinin faaliyetlerini ve 2023 yılı meslek öncesi ve meslek içi eğitim planlarını hep birlikte değerlendireceğiz.” dedi.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir de Akademi Danışma Kurulu toplantısında Akademinin faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme yaparak; “Türkiye Adalet Akademisi Güven Veren Adalet İçin Etkin Eğitim sloganı ile eğitim faaliyetlerini kurulduğu günden bu yana sürdürmektedir. Bu toplantımızda hem hâkim yardımcılığı bağlamında hazırlanan yönetmeliklerin hem de Akademimizin faaliyetleri ile 2023 yılı meslek öncesi ve meslek içi eğitim planlarına ilişkin Danışma Kurulunun kıymetli üyelerinin görüş ve önerilerini almak istiyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Hâkim yardımcılığı bağlamında hazırlanan yönetmeliklerin değerlendirilmesi, Akademinin faaliyetlerine ilişkin yapılan sunumlar ve bunlarla ilgili Danışma Kurulu üyelerinin görüş ve önerileri ile devam eden Danışma Kurulu Toplantısı, Danışma Kurulu Başkanı Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz’ın kurul üyelerine teşekkürleri ve kurula gelecek dönem için başarı dilekleri ile sona erdi.