TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ ALMANYA’YA ÇALIŞMA ZİYARETİ DÜZENLEDİ

19 Eylül 2022
Türkiye Adalet Akademisi

Türkiye Adalet Akademisi, “Aile Mahkemelerinin Etkinliğinin Artırılması: Aile Üyelerinin Haklarının Daha İyi Korunması” başlıklı Avrupa Birliği-Avrupa Konseyi Ortak Projesi kapsamında, 14-16 Eylül 2022 tarihlerinde Almanya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarette Almanya Federal Adalet Bakanlığı, Alman Adalet Akademisi, Berlin İstinaf Mahkemesi ile Kreuzberg İlk Derece Hukuk Mahkemesinde bir dizi görüşme gerçekleştirildi.

Yapılan görüşmelerde; Alman boşanma hukukunun temelleri ile yerel mahkemelerde ve istinafta boşanma davaları, çocuk dostu yaklaşımların çocuğun yüksek yararının belirlenmesinde, velayet düzenlemelerinde ve kişisel ilişki kurma hakkının tesisinde ne ölçüde uygulandığı, yoksulluk ve iştirak nafakası ile tazminatın belirlenmesi, yargılama giderleri, aile yargılamasında başvurulan sulh ve diğer alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri, aile içi şiddet davaları, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların adalete erişimlerini kolaylaştırmaya yönelik eylemler ele alındı. 

Alman Adalet Akademisine yapılan ziyarette ise Akademinin idari işleyişi ile özellikle aile hukuku olmak üzere hâkimler için uygulanan eğitim programları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. 

Ayrıca program kapsamında Türkiye Büyükelçiliğine de nezaket ziyaretinde bulunuldu.