“SAHTECİLİK VE DOLANDIRICILIK SUÇLARI” KONULU MESLEK İÇİ EĞİTİM PROGRAMI İZMİR’DE BAŞLADI

9 Haziran 2023
Meslek İçi Eğitim Müdürlüğü

Türkiye Adalet Akademisi Meslek İçi ve Hizmet İçi Eğitim Müdürlüğü tarafından 09-11 Haziran 2023 tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek “Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları” konulu meslek içi eğitim programı, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San ve Türkiye Adalet Akademisi Daire Başkanı Doç. Dr. Hasan Kadir Yılmaztekin’in açılış konuşmalarıyla başladı.

Hâkim ve Cumhuriyet savcılarının meslek içi eğitimlerini yapmakla görevli Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığının gerçekleştireceği eğitim programına,  Hâkimler ve Savcılar Kurulu tarafından görevlendirilen hâkim ve savcılar katılacak.

09-11 Haziran 2023 tarihleri arasında devam edecek eğitim programında katılımcılara; “Sahtecilik Suçlarına Genel Bakış, Belgede Sahtecilik Suç Tipleri (TCK 204-210), Belgede Sahtecilik Suçları İle İlgili Olan Suçlar, Sahtecilik Suçlarına İlişkin Davalarda Delil Değerlendirilmesi Hüküm Kurulması ve Kararların Gerekçelendirilmesi, Dolandırıcılık Nitelikli Dolandırıcılık Suçları Unsurları Görev ve Yetki, Dolandırıcılık Suçunun Özel Görünüş Şekilleri Benzer Suç Tiplerinden Farkı Suç-Hukuki İhtilaf Ayrımı ile Dolandırıcılık Suçlarına İlişkin Davalarda Delil Değerlendirilmesi Hüküm Kurulması ve Kararların Gerekçelendirilmesi” konu başlıklarında sunumlar yapılacak.