‘SAHTECİLİK VE DOLANDIRICILIK SUÇLARI’ KONULU MESLEK İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

10 Haziran 2022
Meslek İçi Eğitim Müdürlüğü

Türkiye Adalet Akademisi Meslek İçi ve Hizmet İçi Eğitim Müdürlüğü tarafından 10-12 Haziran 2022 tarihleri arasında “Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları” konulu meslek içi eğitim semineri İstanbul’da başladı.

Türkiye Adalet Akademisi Meslek İçi ve Hizmet İçi Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları konulu eğitim, İstanbul Anadolu Adliyesi Komisyon Başkanı Bekir Altun ve Türkiye Adalet Akademisi Daire Başkanı Uğur Parlak’ın açılış konuşmaları ile başladı.

Hâkim ve Cumhuriyet Savcılarının meslek içi eğitimlerini yapmakla görevli Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı, 10-12 Haziran 2022 tarihleri arasında İstanbul (Anadolu)’da “Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları” konusunda bu davalara bakan Ceza Mahkemesi Hâkimleri ve Cumhuriyet Savcıları ile bu suçlara bakmakla görevli İstinaf Mahkemelerine Yeni Atanan Daire Başkanı ve Üyelerinin yanı sıra, Hâkimler ve Savcılar Kurulu tarafından resen de görevlendirilen 106 katılımcıya meslek içi eğitim verecek.  

Türkiye Adalet Akademisi Hizmet içi eğitimler kapsamında da bugün başlayan ‘Sahtecilik ve Dolandırıcılık suçları” eğitim seminerine Hâkim ve Savcılar Kurulu tarafından görevlendirilen 106 katılımcı ile meslek içi eğitim tamamlanacak. Bu eğitim kapsamında, Sahtecilik Suçlarına Genel Bakış, Belgede Sahtecilik Suç Tipleri, Belgede Sahtecilik Suçları ile İlgili Olan Suçlar, Dolandırıcılık, Nitelikli Dolandırıcılık Suçları, Unsurları, Görev ve Yetki, Dolandırıcılık Suçunun Özel Görünüş Şekilleri, Benzer Suç Tiplerinden Farkı, Suç-Hukuki İhtilaf Ayrımı konularında eğitim verilecek.