MOĞOLİSTAN HEYETİ TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİNİ ZİYARET ETTİ

13 Kasım 2023
Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı

Moğolistan Yüksek Mahkemesi Hâkimi Batsuuri Mishig, beraberindeki heyet ile birlikte Türkiye Adalet Akademisine bir ziyaret gerçekleştirerek, Akademinin faaliyetleri hakkında Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir’den bilgi aldı.

MUHİTTİN ÖZDEMİR: SİZLERİ BURADA AĞIRLAMAKTAN BÜYÜK MEMNUNİYET DUYUYORUZ

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Moğolistan Yüksek Mahkemesi Hâkimi Batsuuri Mishig ve beraberindeki heyeti karşıladı. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Özdemir, daha önce gerçekleştirdikleri Moğolistan ziyaretinde karşılıklı iş birliği anlaşması imzaladıklarını hatırlatarak: “Antalya’da düzenleyeceğimiz eğitim bu iş için bir başlangıç olacak, detaylı bir program hazırladık, sonrasında da Türkiye Adalet Akademisi’nin düzenleyeceği uluslararası eğitim programlarına Moğolistan’dan hâkimleri de davet etmek isteriz.” dedi.

BATSUURİ MİSHİG: İKİ ÜLKE ARASINDAKİ BU İŞ BİRLİĞİ ADALET SİSTEMLERİNİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAKTIR

Moğolistan Yüksek Mahkemesi Hâkimi Batsuuri Mishig, Moğolistan Yüksek Mahkemesi ve Türkiye Adalet Akademisi arasında imzalanan mutabakat zaptını memnuniyetle karşıladı. Mishig, anlaşmanın, adalet alanında önemli bir iş birliği sağlayacağını vurgulayarak, iki ülke arasındaki bu adımın adalet sistemlerinin gelişimine katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ İLE MOĞOLİSTAN YARGI EĞİTİMİ, ARAŞTIRMA VE ENFORMASYON ENSTİTÜSÜ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Konuşmaların ardından, Türkiye Adalet Akademisi ile Moğolistan Yargı Eğitimi, Araştırma ve Enformasyon Enstitüsü arasında, hâkimlerin ve hâkim adaylarının/yardımcılarının eğitimine yönelik iş birliği hakkında mutabakat zaptı imzalandı.