MACARİSTAN ADALET BAKANI BENCE TUZSON TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİNİ ZİYARET ETTİ

24 Nisan 2024
Türkiye Adalet Akademisi

Adalet Bakanlığının davetlisi olarak ülkemizde bulunan  Macaristan Adalet Bakanı Bence Tuzson ve beraberindeki heyet, 24 Nisan 2024 tarihinde Türkiye Adalet Akademisini ziyaret etti. Ziyarette heyete, Akademinin faaliyetleri hakkında bilgi aktarıldı.

MUHİTTİN ÖZDEMİR: İKİ ÜLKENİN ADALET SEKTÖRÜNDE EĞİTİM VEREN KURUMLARININ YAKIN İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLMASINI ARZU EDİYORUZ

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Macaristan Adalet Bakanı Bence Tuzson ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek: “İki ülke arasında tarihten gelen kadim bir dostluk mevcut. Devletlerimiz arasındaki bu yakın dostluğa dayanan siyasi iş birliğini, adalet sektöründe de sizin ziyaretinizle birlikte artırarak devam ettireceğiz. Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde oluşturmuş olduğumuz Türk Yargı Eğitim Ağı’na, Türk Devletleri Teşkilatı’nda olduğu gibi Macaristan’ı da gözlemci üye olarak dâhil ettik. Hem Türk Devletleri teşkilatı kapsamındaki çalışmalarımız hem de Macaristan’ın Avrupa Birliği üyesi olması dikkate alındığında iki uluslararası kurum nezdindeki iki ülkenin adalet sektöründe eğitim veren kurumlarının yakın iş birliği içerisinde olmasını arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.

BENCE TUZSON: TÜRKİYE’NİN HUKUK ALANINDAKİ ÇALIŞMALARINI VE SİSTEMİNİ ÖĞRENMEKTEN DOLAYI MUTLULUK DUYACAĞIZ

Macaristan heyeti olarak Türkiye Adalet Akademisini ziyaret etmelerinden ötürü memnuniyet duyduklarını ifade eden Adalet Bakanı Bence Tuzson: “Gerçekten de ilişkilerimiz çok uzun bir geçmişe dayanmakta. Dünyada inanılmaz değişiklikler yaşamaktayız, etrafımızda savaşlar devam etmekte ve göç olayları herkesi etkilemekte. Yeni bir zorluk olarak da dijitalleşme çağına girmiş bulunmaktayız. Bu dijitalleşme dönemi günlük yaşamımızı de etkilemektedir. İşimiz gereği bu konuda sorumluluk taşıyoruz ve bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Sizlerle fikir teatisinde bulunmak istediğimiz konulardan birisi de bu hukuk alanındaki rekabet konusu. Büyük bir geçmişi olan Türkiye’nin hukuk alanındaki çalışmalarını ve sistemini öğrenmekten dolayı mutluluk duyacağız.” dedi.