KOSOVA ADALET BAKANI HAXHİU ADALET AKADEMİSİNİ ZİYARET ETTİ

22 Kasım 2021
Türkiye Adalet Akademisi

Kosova Adalet Bakanı Albulena Haxhiu beraberindeki heyet ile birlikte Türkiye Adalet Akademisini ziyaret ederek, Akademinin faaliyetleri hakkında Akademi Başkanı Muhittin Özdemir’den bilgi aldı.

Türkiye Adalet Akademisinin faaliyetleri, hâkim ve savcı eğitimleri, meslek öncesi ve meslek içi eğitimler ile ilgili bilgi alan Kosova Adalet Bakanı Albulena Haxhiu, Türkiye’de bulunmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını ve Türkiye Adalet Akademisi ile iş birliği yapmayı arzuladıklarını belirtti.

 

BAŞKAN ÖZDEMİR: KOSOVA İLE HER TÜRLÜ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Kosova Adalet Bakanı Albulena Haxhiu ve beraberindeki heyetini, Türkiye Adalet Akademisinden ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek; “Kosova Adalet Bakanımız Sayın Albulena Haxhiu ve heyetine, Türkiye Adalet Akademisini ziyaret ettikleri için çok teşekkür etmek istiyorum. Kardeş ülke, dost ülke Kosova’nın bir Bakanını Akademide ağırlamak bize mutluluk ve onur veriyor. Türk Milleti, Arnavutlar ile uzun yıllar birlikte yaşayan bir millet. Ülkemizde çok sayıda Arnavut göçmeni var. İkili ilişkilerimiz kardeşlik bağlarıyla güçlenmiştir. 

Türkiye Adalet Akademisi 72 ülke ile ilişkisi olan bir eğitim kurumu.  Ortak bir adalet kültürü oluşturma ve bilgi paylaşmak amacıyla Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya Cumhuriyetleri ile eğitim işbirliğimiz mevcut. Hazırladığımız eğitim programları ile birbirinden farklı ülkelerin hâkim savcıları ve hukuk uzmanlarını bir araya getirerek beyin fırtınası yapmalarını sağlıyoruz.  Kosova Adalet Bakanlığı ve Kosova Adalet Akademisi ile de her türlü iş birliği sürecine hazırız, talep edilen her türlü eğitim programını düzenlemekten memnuniyet duyarız. Gerek online gerekse yüz yüze eğitimlerimiz ile işbirliği yapmaya hazırız.” dedi.

 

BAKAN HAXHİU: TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİNİ ÖRNEK ALDIK

Kosova Adalet Bakanı Albulena Haxhiu ise, Türkiye’de ve özellikle de Türkiye Adalet Akademisinde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek; “ Sayın Türkiye Adalet Akademisi Başkanına öncelikle başarılı çalışmalarından ötürü çok teşekkür ediyorum. Bugün Akademiyi ziyaret etmekten dolayı çok mutluyum.

Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkiler çok yoğun ve birbirine oldukça yakın.  İnanıyorum ki bu tarz benzer ziyaretler Türkiye’den Kosova’ya Kosova’dan Türkiye’ye artarak devam edecek. Ve iki ülke arasındaki adli iş birliğini iyileştirecek ve güçlendirecektir. Şunu da belirtmek isterim ki Kosova’da Türkiye Adalet Akademisine benzer bir eğitim kurumumuz vardı.  Onunda adı Kosova Yargı Enstitüsü idi ve biz onu sizi örnek alarak Kosova Adalet Akademisi olarak değiştirdik. Ve buradan sizlerden alacağımız eğitim modelleri ile tecrübelerinizden faydalanarak sistemimizi geliştirmeyi planlıyoruz. Türkiye Adalet Akademisi ile çalışmak bize gurur verecektir. Eminim ki, iki Akademi arasındaki iş birliği güçlenecek ve güzel başarılara imza atacağız” dedi.