İdari Yargı Hâkim Adayları Son Dönem Eğitimleri Başladı

31 Ağustos 2020
Türkiye Adalet Akademisi

14. Dönem İdari Yargı Hâkim Adayları Son Dönem Eğitim Programı ile Avukatlık Mesleğinden Geçen 9. Dönem Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylarının son dönem eğitimleri Türkiye Adalet Akademisinde başladı.

27 Kadın, 79 erkek toplam 106 İdari yargı hâkim adayının eğitim alacağı 14. Dönem İdari Yargı Hâkim Adayları Son Dönem Eğitim Programı bugün başladı. Türkiye Adalet Akademisinin “Güven Veren Adalet İçin Etkin Eğitim” sloganı doğrultusunda idari yargı hâkim adaylarının eğitimlerinin daha iyi olması adına hazırlanan yenilikler hayata geçirildi.

Türkiye Adalet Akademisi COVİD-19 Salgını nedeniyle İdari Yargı Hâkim adayları ile Avukatlık mesleğinden geçen Adli Yargı Hâkim ve Savcı eğitimlerini Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyelerince uygun görülen standartlar çerçevesinde yeniden planladı. 31 Ağustos 2020 tarihinde başlayan İdari Yargı Hâkim eğitimleri 2 ay sonunda, 15 Haziran 2020 tarihinde başlayan Avukatlık Mesleğinden Geçen Adli Hâkim ve Savcı adaylarının eğitimleri de 45 gün sonunda tamamlanacak.

SINIFLAR 26 KİŞİ OLACAK 177 SAAT EĞİTİM VERİLECEK

Bugün başlayan 14. Dönem İdari Yargı Son Dönem Eğitiminde 24 Kadın, 79 erkek idari hâkim adayı olarak toplam 106 aday her sınıfta 26 kişi olacak şekilde 4 sınıfta COVİD-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uygun olarak ders alacak. İdari Yargı Hâkim adayları son dönem eğitiminde toplam 46 Öğretim Görevlisi görev alacak. Akademide görevli olan 1 Daire Başkanı ile Hâkim ve Uzmanlardan oluşan 9 öğretim üyesi de bu süreçte ders verecek.

Yüz yüze verilecek eğitimde İdari Hâkimlik sınıfında, İdare Hukuku ve Vergi Hukuku dersleri 165 saat; yeni dönemde eklenen Kişisel Gelişim Dersleri kapsamında ise Yargı Etiği, Hukukta Yöntem ve Mantık, Liderlik Becerileri, Mesleki İletişim dersleri 12 olmak üzere 177 saat eğitim verilecek.

AVUKATLIK MESLEĞİNDEN GEÇEN ADAYLARIN EĞİTİMLERİ DEVAM EDECEK

Avukatlık Mesleğinden Geçen 9. Dönem Adli Yargı Hâkim ve Savcı adaylarının da son dönem eğitimlerine devam ediliyor. 167 hâkim, 102 savcı adayı olarak toplamda 269 adayın 15 Haziran ile 28 Temmuz arasında Örgün Eğitim ile başlayan eğitimleri, 3 Ağustos-04 Eylül arasında Uzaktan Eğitim, 7 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında ise Örgün eğitim olmak üzere 4 aylık eğitiminde son aşaması başladı. Avukatlık Mesleğinden Geçen 9. Dönem Adli Yargı son eğitiminde toplam 84 öğretim görevlisi görev alacak. Akademide görevli olan 3 daire başkanı ile 15 öğretim üyesi de bu süreçte ders verecek.

“MASKE, MESAFE, TEMİZLİK” KURALINA UYULACAK

Türkiye Adalet Akademisi, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda Kontrollü Normalleşme Sürecine İlişkin Çalışma Esasları Kılavuzunda hazırlanan tedbirlere uygun şekilde eğitim planını oluşturdu. Derslikler, yemekhane, yatakhane, kütüphane, sosyal tesisler sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde düzenlendi. “Maske, Mesafe, Temizlik” kuralı alınan tedbirler kapsamında adaylara sık sık hatırlatılarak, sürecin hayırlı olması temenni edildi.