GÜRCİSTAN HEYETİ TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİNİ ZİYARET ETTİ

6 Kasım 2023
Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı

Gürcistan Adalet Eğitim Merkezi Direktörü Vakhtang Zhvania, beraberindeki heyet ile birlikte Türkiye Adalet Akademisine bir ziyaret gerçekleştirerek, Akademinin faaliyetleri hakkında Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir’den bilgi aldı.

MUHİTTİN ÖZDEMİR: 72 ÜLKE İLE TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİNİN YAKIN İŞ BİRLİĞİ VAR 

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir: “Türkiye Cumhuriyeti’nin dost ve müttefiki olan ülkelerden birisi olan Gürcistan’ın hâkim, savcı ve adalet alanında eğitim veren kurumlarının kıymetli müdürünü, Türkiye Adalet Akademisi’nde ağırlamaktan memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isterim. Türkiye Adalet Akademisi olarak bizler Türkiye Cumhuriyeti ile iyi ilişkiler içerisinde olan ülkelerin hâkim-savcılarına yönelik eğitimleri gerçekleştiren bir kurumuz. Biliyorsunuz uzun zamanlardır Türkiye Cumhuriyeti, Avrupa Birliğine aday ülke ve bu çerçevede uluslararası anlamda Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler kurumlarıyla da çok yakın ilişkiler gerçekleştirerek hukuk alanında iş birlikleri yapmakta. Uluslararası kurumlarla iş birliği yaparken, diğer taraftan da ülkelerle de çok yakın iş birliği içerisinde, eğitim alanında çalışmalar sürdürüyoruz. Burada şeref defterini imzaladığımız alanda yer alan bayraklardan da gördüğünüz üzere 72 ülke ile Türkiye Adalet Akademisi’nin yakın iş birliği var ve 45 ülke ile de mutabakat zaptı imzalamış bulunmakta. Tabi pandemi sürecinde uluslararası eğitim faaliyetlerimiz kısmen sekteye uğramıştı, pandemi sonrasında tekrar canlandırmak üzere eğitim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz ve mutabakat imzalamaya da devam ediyoruz. Sizleri Türkiye Adalet Akademisi’nde ağırlamaktan dolayı duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Umarım faydalı bir çalışma ziyareti olur ve ülkelerimiz arasındaki siyasi dostluğa, yargı sektöründe ve adalet alanında bir katkı sağlamış oluruz diye düşünüyorum.” dedi.

VAKHTANG ZHVANİA: BU İŞ BİRLİĞİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR

Gürcistan Adalet Eğitim Merkezi Direktörü Vakhtang Zhvania : “Burada olmaktan dolayı çok büyük gurur içerisindeyim. Bugün girer girmez Gürcistan bayrağını burada görünce gerçekten dostluk içerisinde olduğumuzu gördüm ve bu dostluk sözde bir dostluk değil, onu da görmekteyim. Bu ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve daha farklı bir boyuta taşınması için elimizden geleni yapmaya hazırız. Adalet Merkezi başkanlığına atandığımdan beri ilk defa burada bulunmaktayım. Bu iş birliği bizim için çok önemlidir, gelecekte de bu iş birliğinin geliştirilerek devam ettirilmesi konusunda da mutluluk duyacağız. Ayrıca misafirperverliğiniz için teşekkürlerimi iletmek istiyorum.” dedi.

GÜRCİSTAN ADALET EĞİTİM MERKEZİ İLE TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Konuşmaların ardından, Gürcistan Adalet Eğitim Merkezi ile Türkiye Adalet Akademisi arasında, hukukçuların eğitimine yönelik iş birliği hakkında mutabakat zaptı imzalandı.