CEZAYİR HEYETİ TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİNİ ZİYARET ETTİ

19 Haziran 2023
Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı

Cezayir Yüksek Yargı Okulu Genel Müdürü Abdelkrim Djadi, beraberindeki heyet ile birlikte Türkiye Adalet Akademisine bir ziyaret gerçekleştirdi. Genel Müdür Djadi ve Akademi Başkanı Özdemir yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki adli iş birliğinin güçlendirilmesine ilişkin görüş alışverişinde bulundu. 

MUHİTTİN ÖZDEMİR: İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARİ VE EKONOMİK İLİŞKİLERE PARALEL OLARAK ADALET ALANINDAKİ İLİŞKİLERİ DE YÜCELTMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Cezayir Yüksek Yargı Okulu Genel Müdürü Abdelkrim Djadi ve beraberindeki heyeti karşılayarak, ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Akademi Başkanı Özdemir: “Türkiye Adalet Akademisi Türkiye’deki hâkim-savcı adaylarının yetiştirilmesinden ve görevi başındaki hâkim-savcılara yönelik meslek içi eğitimlerin yapılmasından sorumlu bir kurumdur. Adalet Akademisi, ayrıca dost ülkelere yönelik adalet ve hukuk alanında eğitimler sağlayan bir kurumdur.

Kadim bir dostluğumuzun olduğu Cezayir’e gerçekleştirdiğimiz ziyarette de gördüğümüz üzere ülkemiz ile Cezayir arasında çok gelişmiş bir ticari ve ekonomik ilişki söz konusu. Bugün gerçekleştirdiğiniz bu ziyaret ile birlikte bizler de inşallah iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilere paralel olarak adalet alanındaki ilişkileri de yüceltmeye çalışacağız. Öncelikle adalet ile ilgili kendi kurumlarımızı ele alacağımızı sonrasında da birbirimizi destekleyeceğimiz alanlar üzerinde de ortak çalışmalar yürüteceğimizi düşünüyorum.” dedi.

ABDELKRIM DJADI: HER İKİ AKADEMİ ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİ VE BİLGİ ALIŞVERİŞİ DAHA İYİ İŞLEYEN BİR YARGI SİSTEMİ İÇİN BİR ALTYAPI OLUŞTURACAKTIR

Cezayir heyeti olarak Türkiye Adalet Akademisini ziyaret etmelerinden ötürü mutluluk duyduklarını ifade eden Genel Müdür Djadi: “Her iki akademi arasındaki iş birliği ve bilgi alışverişi daha iyi işleyen bir yargı sistemi için bir altyapı oluşturacaktır. Misafirperverliğiniz için çok teşekkür etmek istiyorum. Bu çalışmalarımızın daha iyi bir gelecek için çok değerli adımlar olmasını umuyoruz.” şeklinde konuştu.

Heyet, yapılan toplantı sonrası Türkiye Adalet Akademisi yerleşkesini gezerek Akademide gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerini yerinde görme imkânı buldu.