BAŞSAVCI ALİYEV, TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ HEYETİNİ KABUL ETTİ

07 Temmuz 2021
Türkiye Adalet Akademisi

Azerbaycan Cumhuriyeti Başsavcısı Kamran Aliyev, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir ve beraberindeki heyeti samimiyetle karşılayan Azerbaycan Başsavcısı Kamran Aliyev, milli köklere dayanan iki ülke ilişkilerinin siyasi iktisadi, medeni ve diğer sahalarda da sürekli geliştirileceğini belirtti.

Başsavcı Aliyev; “Bu ilişkilerin sürekliliği Türk halkının dahi şahsiyeti Mustafa Kemal Atatürk’ün  ‘Azerbaycan’ın kederi kederimiz, sevinci sevincimiz’ ve Azerbaycan halkının Umum Milli Lideri Haydar Aliyev’in ‘Bir millet iki devlet’ sözleri ile ifade edildi.  Her iki devletin başkanları İlhan Aliyev ve Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihi öneme sahip Şuşa Beyannamesinin imzalanması neticesinde Azerbaycan- Türkiye ilişkilerinin itibarlı stratejik ortaklık seviyesine dostluk ve kardeşlik prensiplerine esaslanmıştır.  Vatan muharebesinin ilk anlarından itibaren Türkiye Cumhuriyeti’nin rehberliği ile siyasi ve manevi desteklerini göstermişlerdir. Türkiye’nin işgalden kurtarılmış topraklarımızda yeniden inşa çalışmalarında Türk şirketlerinin önemli bir rol oynaması da iki ülke arasındaki sıkı bağları bir kez daha kanıtladı. Bütün sahalarda olduğu gibi ülkelerimizin savcılık, adliye ve mahkeme organları arasında da iş birliği yüksek seviyede.  Hukuki iş birliğinin hâkim savcıların eğitimi ve diğer önemli alanlarda da aynı şekilde devam ettireceğine eminim” ifadelerine yer verdi.

Bu samimi karşılamaya teşekkürünü bildiren Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Azerbaycan halkını vatan muharebesinin kazanılmasından dolayı tebrik ederek, vatan uğruna canlarından geçmiş şehitlere rahmet diledi.  Başkan Muhittin Özdemir,  temsil ettiği kurumun Azerbaycan ile ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem verdiğini ifade etti. Bu önem çerçevesinde ülkeler arasında hukuki iş birliğinin güçlendirilmesi, mevcut çalışmaların gelecekte daha da yoğunlaştırılması hukuki ilişkilerin derinleştirilmesi maksadıyla Başsavcılığın en önemli kurumlarından olan Adalet Akademisi ile Türkiye Adalet Akademisi arasında hukuk alanında eğitim ve iş birliği protokolü imzalanmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.  

https://genprosecutor.gov.az/az/post/3860