AZERBAYCAN HEYETİ TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİNİ ZİYARET ETTİ

7 Temmuz 2023
Türkiye Adalet Akademisi

Yargıtay Başkanlığının davetlisi olarak ülkemizde bulunan Azerbaycan Yüksek Mahkemesi Başkanı Inam Karimov ve beraberindeki heyet, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ile birlikte Türkiye Adalet Akademisini ziyaret etti. Ziyarette heyete Akademinin faaliyetleri hakkında bilgi aktarıldı.

MUHİTTİN ÖZDEMİR: İHTİYAÇ DUYULAN HER KONUDA İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Azerbaycan Yüksek Mahkemesi Başkanı Inam Karimov ve beraberindeki heyeti karşılayarak, ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Akademi Başkanı Özdemir: “Bugün sizi Akademide ağırlamak bizim için çok önemliydi. Bir millet iki devlet şiarıyla hareket eden iki ülkenin hâkimlerini ve hâkim adaylarını, Türkiye Adalet Akademisinde ağırlamaktan her daim büyük mutluluk duyacağız. Biliniz ki Türkiye’de bir kardeş kurumunuz var. İhtiyaç duyulan her konuda iş birliğine hazır olduğumuzu özellikle belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.

INAM KARIMOV: TEŞKİLATLARIMIZIN DOSTLUK VE KARDEŞLİĞİNİN DEVAM EDECEĞİNE İNANCIM TAMDIR

Azerbaycan heyeti olarak Türkiye Adalet Akademisini ziyaret etmelerinden ötürü memnuniyet duyduklarını ifade eden Yüksek Mahkeme Başkanı Karimov: “Türkiye Adalet Akademisi, Azerbaycan’da gerçekleştirilen hukuk reformlarına bugüne kadar değerli katkılar verdi. Bu bağlamda teşkilatlarımızın dostluk ve kardeşliğinin devam edeceğine ve bu ziyaretlerle daha da önem kazanacağına inancım tamdır.” dedi.

Ziyaret, Akademi Başkanı Muhittin Özdemir ile Azerbaycan Yüksek Mahkemesi Başkanı Inam Karimov’un karşılıklı hediye takdimlerinin ardından sona erdi.