AVUKATLIKTAN GEÇEN ADLİ YARGI ADAYLARININ HAZIRLIK EĞİTİMLERİ BAŞLADI

31 Ocak 2022
Türkiye Adalet Akademisi

11. Dönem Avukatlık Mesleğinden Geçen Adli Yargı Adayları Hazırlık Eğitim Programı Türkiye Adalet Akademisinde başladı. 45 Kadın 17 Erkek hâkim-savcı adayı olmak üzere toplamda 62 hâkim-savcı adayının eğitim alacağı Avukatlık Mesleğinden Geçen 11. Dönem Adli Yargı Hazırlık Eğitim programı iki ay sürecek.

HAZIRLIK EĞİTİMİ İKİ AY SÜRECEK

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Avukatlık Mesleğinden Geçen 11. Dönem Adli Yargı Hazırlık Eğitimlerine başlayan adaylara başarılar dileyerek, sosyal mesafe kurallarına uyulması gerektiğini vurguladı. Başkan Özdemir; “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını maalesef ki hala etkisini kaybetmiş değil. İki ay sürecek hazırlık eğitimi programınız sırasında hepinizden azami derecede dikkatli olmanızı rica ediyorum. Sosyal mesafeye özellikle dikkat edin. Her şeyden önemlisi sizin sağlığınız.  Biz Türkiye Adalet Akademisi yönetimi olarak siz değerli adaylarımızın eğitimlerini Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyelerince alınan standartlara uyum çerçevesinde vermeye çalışıyoruz. Sizlere de düşen bu kurallara uymak. Maske, Mesafe ve Temizlik kuralını unutmadan, eğitimlerinizi sağlıklı bir şekilde tamamlamanızı diliyorum.

ANAYASANIN 138. MADDESİ TEMEL İLKEMİZ

Yenilenen ve güçlenen yapısı, “Güven Veren Adalet İçin Etkin Eğitim” anlayışını temel alan vizyonuyla, çalışmalarına ara vermeden devam eden Türkiye Adalet Akademisi; Aday Eğitimi, hâkim ve savcı eğitimleri, kamu kurumlarına yönelik hukuk ve adalet konularında düzenlenen Hizmet İçi Eğitimler ile yabancı ülke hakim ve savcılarına yönelik Yurt Dışı Eğitimler olmak üzere; dört alanda eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Türkiye Adalet Akademisinin tek bir amacı var, o da buraya gelen hâkimlerin savcıların, özellikle adaylarımızın Anayasamızın 138. Maddesinde tanımlanan, Anayasa ve kanundan emir alan, hür vicdanlarıyla karar veren, toplumun adalet ihtiyacını karşılayıcı nitelikte hâkim savcılar yetiştirmek.  Burada sürdüreceğimiz eğitim programı hukukun temel ilkelerini temel kavramlarını bir hatırlatma eğitimi olacak. Bu hazırlık eğitimimiz biraz daha uygulama ağırlıklı değil, teori ağırlıklı bir eğitim.

TARAFSIZ OLMAYI ÖĞRENİN

Çok önemli bir mesleği ifa edeceksiniz. Bu kutsal mesleğin hakkını vererek yapın. Gerekli özveride bulunmanız gerekiyor. Hâkim ve Savcılık mesleğinin etik kodları var bu kodlara uygunsuz davranışlarda bulunmayın. Özellikle de sosyal medya paylaşımlarınızda azami derecede dikkatli olmanızı rica ediyorum çünkü sosyal medya kullanımı mesleğimizin büyük bir sorunu olmaya başladı.

Adil, tarafsız, bağımsız hâkim ve savcılar olun. Devletin size verdiği unvanları hakkı ile yerine getirin. Hâkimlik mesleğinin tarafsızlığına gölge düşürecek hiçbir paylaşımda bulunmamanız gerekir. Şimdiden bu sıralarda henüz daha adaylık sürecinde tarafsız olmayı öğrenin. Tarafsızlığa, tarafsız görünmeye dikkat ederek,  bu işi alnınızın akıyla yaparak yolunuza devam edin.

2 SINIFTA 204 SAAT EĞİTİM VERİLECEK

Avukatlık Mesleğinden Geçen 11. Dönem Adli Yargı Hazırlık Eğitimleri, adayların 31 Ocak 2022 –31 Mart 2022 tarihleri arasındaki iki ay boyunca alacakları derslerin ardından tamamlanacak.

Bugün itibarıyla başlayan 11.Dönem Avukatlık Mesleğinden Geçen Adli Yargı Adayları Hazırlık Eğitiminde toplam 62 hâkim-savcı adayı, 2 sınıfta COVİD-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uygun olarak ders alacak.

Yüz yüze verilecek eğitimde; Ceza Hukuku Uygulamaları, Özel Hukuk Uygulamaları,  Anayasa ve İnsan Hakları Uygulamaları, Uluslararası Adalet Uygulamaları, Kişisel Gelişim Uygulamaları, Adalet Yönetimi ve Uygulamaları olmak üzere toplam 204 saat ders verilecek.