AKADEMİ BİR EĞİTİMİ DAHA BAŞARIYLA TAMAMLADI

28 Ekim 2020
Türkiye Adalet Akademisi

14. Dönem İdari Yargı Hâkim Adayları Son Dönem Eğitim Programı Türkiye Adalet Akademisinde tamamlandı. 

27 Kadın, 79 erkek toplam 106 İdari yargı hâkim adayının eğitim aldığı 14. Dönem İdari Yargı Hâkim Adayları Son Dönem Eğitim Programı bugün tamamlandı.  Türkiye Adalet Akademisi COVİD-19 Salgını nedeniyle İdari Yargı Hâkim adayları eğitimlerini Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyelerince uygun görülen standartlar çerçevesinde yeniden planladı. 31 Ağustos 2020 tarihinde başlayan İdari Yargı Hâkim eğitimleri 2 ay sonunda başarıyla tamamlandı.

TEK BEKLENTİMİZ İYİ HÂKİM OLMANIZ

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir yaptığı kapanış konuşmasında İdari Yargı Hâkim adaylarına seslenerek, “Sizden tek beklentimiz iyi hâkim olmanız” ifadelerine yer verdi. Başkan Özdemir; “ İdari Yargı alanında mesleğe kazandırdığımız 106 hâkim adayımızı tebrik ediyor, Akademi yerleşkesinde uyguladığımız COVİD-19 salgını sonrası alınan tedbirlere riayet gösterdiğiniz için tek tek teşekkür ediyorum. Sağlıklı bir şekilde bir eğitimi daha tamamladık. Hayatınızın önemli bir dönüm noktasındasınız. Bir yıllık bir staj dönemini bitirdiniz. Devletin ve milletin sizden tek bir beklentisi var,  iyi Hâkim olmanız. Çalışma şartları anlamında gerçekten zor bir mesleği seçtiniz. Bazı fedakârlık isteyen bir meslek hâkim ve savcılık mesleği. Hayatınıza dikkatli bir düzen vermeniz gerekiyor. Bu mesleğin en önemli zorluğu son zamanlarda hayatımıza giren iletişim kazaları. Özellikle bu konuda dikkatli olmanızı meslek büyüğünüz olarak size tavsiye etmek isterim.  Kararlarınızla konuşacaksınız

MESLEK ONURUNA SAHİP ÇIKACAKSINIZ

Her hâkim kendi kararını kendisi verir. Her zaman kararlarınızla konuşacaksınız. Verdiğiniz karar vicdanınızın eseri olmalıdır. Yaptığınız işe değer vererek, en iyi şekilde yapacaksınız.  Kendinize değer verin, zaman ayırın, kendinizi yetiştirin, yabancı dil öğrenin, yüksek lisans ve doktora yapın, HELP Sertifikası aldınız bunun devamını getirin, mutlaka bir konuda uzmanlaşın,  bir eseriniz, bir kitabınız, bir makaleniz olsun, sanatla ve edebiyat ile ilgilenin. Bu ülke için, adalet için  İyi hakim olmaktan başka seçeneğiniz yok. Bu mesleği başarıyla yapacağınıza inancım tam.

HELP SERTİFİKALARI VERİLDİ

Türkiye Adalet Akademisinde Avrupa Konseyinin Hukuk Uygulayıcıları İçin İnsan Hakları Eğitim Programı (HELP)’nda başarılı olan İdari Yargı Hâkim adayları için de bir sertifika programı düzenlendi. Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, HELP Sertifika programında adayları tebrik ederek, bu tür eğitimlerini artarak devam ettirilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Özdemir;  “ Bugün hem Akademideki eğitiminizi tamamladınız hem de HELP Sertifikasını almaya hak kazandınız. Hepinizi tebrik ediyorum. HELP Eğitimleri yargı camiamız açısından çok önemli bir eğitim programı. Devam ettirmenizi, mesleğinizde başarılı olmanızı temenni ediyorum”

İDARİ HÂKİM ADAYLARI 177 SAAT EĞİTİM ALDI

31 Ağustos tarihinde başlayan 14. Dönem İdari Yargı Son Dönem Eğitiminde 24 Kadın, 79 erkek idari hâkim adayı toplam 106 aday her sınıfta 26 kişi olacak şekilde 4 sınıfta COVİD-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uygun ders aldı. İdari Yargı Hakim adayları son dönem eğitimlerinde Akademide görevli 1 Daire Başkanı ile Hakim ve Uzmanlardan oluşan 9 Öğretim Üyesi  ile 46 Öğretim Üyesi görev aldı.

Yüz yüze verilen eğitimde İdari Hâkimlik sınıfında, İdare Hukuku ve Vergi Hukuku dersleri 165 saat; yeni dönemde eklenen Kişisel Gelişim Dersleri kapsamında ise Yargı Etiği, Hukukta Yöntem ve Mantık, Liderlik Becerileri, Mesleki İletişim dersleri 12 olmak üzere 177 saat eğitim verildi.