ADALET AKADEMİSİNDE ‘HUKUK SUBAYLARI’NA EĞİTİM BAŞLADI

13 Aralık 2021
Meslek İçi Eğitim Müdürlüğü

Türkiye Adalet Akademisi ile Milli Savunma Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü hizmet içi eğitim programı başladı.

Türkiye Adalet Akademisinde eğitimi planlanan Hukuk Sınıfı Subay Adaylarına yönelik hizmet içi eğitim programı, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir’in açılış konuşmasıyla başladı.

ÖZDEMİR: SİZ HEM KILIÇ TUTAN HEM DE ADALET DAĞITAN KİŞİLERSİNİZ

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Hukuk Sınıfı Subay adaylarına başarılar dileyerek, bu eğitimin çok faydalı olmasını ümit ediyorum dedi. Başkan Özdemir; “Hukuk, Devletin temelidir. İnsanlık tarihi boyunca adalete dair hep bir arayış olmuştur. İnsanlar adaletle ilgili hep bir medeniyet geliştirme uğraşı içerisinde olmuştur. Ünlü şairler, edebiyatçılar, filozoflar, felsefecilerin hepsinin adalete dair bir sözü mutlaka olmuştur. En önemli sözlerden birisi de Kanuni Sultan Süleyman’ın ‘Kılıcın yapamadığını adalet yapar’ sözüdür. Siz hem kılıç tutan, hem de adalet dağıtan kişiler olarak bu ülkeye hizmet edeceksiniz.

Yenilenen ve güçlenen yapısı, güven veren adalet için etkin eğitim anlayışını temel alan vizyonuyla, faaliyetlerini sürdüren Türkiye Adalet Akademisi dört alanda eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Bunların başında hâkim savcı adaylarına yönelik aday eğitim programları geliyor. İkinci alanımız ise görevi başındaki 24 bin hâkim savcıya yönelik meslek içi eğitimlerimiz. Üçüncü alanımızda hizmet içi eğitim dediğimiz eğitim faaliyetlerimiz. Kamu sektöründe hukukla ilgili eğitime ihtiyaç duyan tüm birimlerin eğitim ihtiyaçlarının karşılanması noktasında Adalet Akademisi olarak çalışmalar yürütüyoruz. Dördüncü alanımız; yurtdışı eğitim programlarımız. Yurtdışında özellikle de kardeş coğrafya dediğimiz Orta Asya ve Balkan coğrafyası başta olmak üzere, Ortadoğu, Afrika ve değişik ülkelerde hâkim savcılara yönelik, ülkelerden gelen talepler doğrultusunda eğitimler sürdürüyoruz.

SİZİNLE GURUR DUYUYORUZ

Hepiniz özel olarak seçilerek bu mesleğe alınmış kişilersiniz. Ülkemizin askeri alanda ortaya koyduğu başarılar çok fazla, hepimiz bununla gurur duyuyoruz. Türkiye her alanda kendini gösteren, milli savunma alanında ve askeri olarak tüm coğrafyalarda varlığını ispatlayan, adalet dağıtan bir ülke. Türk milleti adalet arayışı içerisinde toplumların daha adil dünya düzeni sunabilmek için bu tur faaliyetlerde bulunuyor. Türkiye’nin milli savunma alanında, askeri alanında ortaya koyduğu büyük bir tecrübe ve deneyim var. Türkiye silah sanayinde yaptığı başarılar ile dünya tarihine önemli başarıları ile ismini yazdırdı. Devletlerin adalet ile ilgili de bir başarıya ihtiyaçları var. Hukukçular olarak Türkiye Cumhuriyeti’nde ortaya konulan adalete ilişkin algılarla da mücadele etmemiz lazım. Hukukçulara büyük iş düşüyor bu algılarla mücadele noktasında. Türkiye hukuk devleti ve hukukun üstünlüğüne inanan bir ülke. Anayasamızda bunun bariz kodları var. Anayasanın 138. Maddesi hâkimlerin tarafsızlığını bağımsızlığını düzenliyor. Bizler bu çerçevede faaliyetlerimizi sürdürmemiz gerekiyor. Burada alacağınız eğitimlerin hepinize fayda sağlayacağını düşünüyor, başarılar diliyorum” dedi.

YILMAZ: ADALET HEM MÜLKÜN TEMELİ HEM DE ASKERİ DİSİPLİNİN TEMELİDİR

Milli Savunma Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Hâkim Tuğgeneral Dr. Esat Mahmut Yılmaz, Adalet Akademisine Hukuk Sınıfı Subaylarına katkılarından dolayı teşekkür ederek; “Bizden sonra yerimizi alacak arkadaşlarımız Silahlı Kuvvetlerde hukuku temsil edecek arkadaşlarımız şuan aramızda ve Türkiye Adalet Akademisine emanet. Silahlı kuvvetlerde hukuk her zaman hep ön planda olmuştur. Adalet hem mülkün temelidir hem de askeri disiplinin temelidir. İleride arkadaşlarımız Türk Silahlı Kuvvetleri’nde hukuku en üstün şekilde temsil edecekler. Bunlar sizlerin değerli katkılarınız ile olacaktır. Hepinize öncelikle çok teşekkür ediyorum, arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.” dedi.