ADALET AKADEMİSİ HEYETİNDEN AZERBAYCAN YARGITAY BAŞKANI RZAYEV’E ZİYARET

07 Temmuz 2021
Türkiye Adalet Akademisi

Azerbaycan Cumhuriyeti’ne resmi bir ziyaret gerçekleştiren Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir başkanlığındaki heyet,  Azerbaycan Yargıtay Başkanı Ramiz Rzayev ile görüştü.

Türkiye Adalet Akademisi Heyetini Azerbaycan'da karşılamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yargıtay Başkanı Rzayeve, zaferle sonuçlanan 44 günlük savaşta Azerbaycan’a verdikleri siyasi ve manevi destekten dolayı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kardeş Türkiye halkına derin şükranlarını dile getirdi. Yargıtay Başkanı, iki ülke arasındaki çok taraflı işbirliğinin altını çizdi.

İki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin ittifak düzeyine yükseltildiğini kaydeden Yargıtay Başkanı, bu yıl Haziran ayında imzalanan Şuşa Deklarasyonu'nu ülkelerimizin diplomasi tarihinin en önemli belgelerinden biri olarak nitelendirdi.

Toplantıda Yargıtay Başkanı Azerbaycan'ın yargı sistemi, Yargıtay'ın yapısı ve kapsamı hakkında bilgi verdi.

Yargıtay Başkanı, ülkedeki yargı sistemini iyileştirmek ve modernize etmek için son yıllarda alınan tedbirlerin yanı sıra adalet ve hukukun üstünlüğünü sağlamak için Yargıtay'ın üzerine düşen görevlerden bahsetti. Hâkimlik görevi için seçim prosedürlerinin modern standartlarla uyumlu hale getirilmesine, Azerbaycan'da yargının oluşumunda Türkiye Adalet Akademisi'nin rolüne dikkat çekti.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, samimi toplantı için teşekkür ederek, Büyük Vatanseverlik Savaşı'ndaki büyük zaferi kutlayarak, şehitlere rahmet, gazilere şifa ve sağlık, Azerbaycan halkına barış ve refah diledi. Akademi Başkanı Özdemir, Azerbaycan yargı sisteminin modern yasal çerçeveleri ve yargı reformlarının övgüye değer olduğunu belirtti. Ayrıca, iki ülke arasındaki adli işbirliğinin güçlendirilmesini vurguladı.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı ve beraberindeki heyet, Yargıtay idari binasında incelemelerde bulunarak Adli Tarih Müzesi’ni ziyaret etti.